Allmänt

Sök bidrag och spara ytterligare 30000 på att göra fönsterbyte samt höjning av Rot

För småhus byggda mellan åren 1960 och 1980 som har 2 glas fönster idag kan man få stöd för att byta fönster, ytterligare 30000 kr utöver rotbidraget. Om du bor i ett småhus som omfattas av bidraget och vill byta fönster kan du få bidrag på 50 procent av materialkostnaden upp till maximalt 30 000 kronor.  Det är också möjligt att göra ROT-avdrag på kostnaden för montaget. Observera att du först måste genomföra konvertering av värmesystemet och få bidrag för det innan  du kan få bidrag för byte av fönster och dörrar. Bidraget går att söka via Boverkets e-tjänst till och med år 2025, från och med den 3 juli 2023. Det går även söka retroaktivt för bidragsberättigade  åtgärder som beställts tidigast den 8 november 2022 Länsstyrelsen i det län som småhuset är beläget handlägger och beslutar ansökningarna. Bidraget går att söka via en e-tjänst på Boverkets webbplats

https://www.boverket.se/sv/bidrag–garantier/bidrag-for-energieffektivisering-i-smahus/

Höjning rotavdrag – läs mer om ROT & RUTSammanfattningsvis har rotavdrag tidigare gett dig rätt till ett avdrag på 30% av arbetskostnaden, upp till 50 000 kronor. Men från och med 1 juli 2024 blir det ett höjt rotavdrag till max 75 000 kronor per person och år.

Semesterstängt!

I år håller vi stängt v 28,29 och 30 för en välbehövlig semester!

En del har längre ledigt men v 33 ska alla vara på plats igen!

Vi önskar er alla en trevlig varm och solig sommar!

Passa på och kolla fyndhörnan finns riktiga bra priser på fönster så har du inte byggt än gör hålet efter fönstret och inte tvärtom!!

Äntligen kan vi erbjuda lejongaller!

Tidigare har vi bara kunnat tillvera ytterdörrar med galler om dessa redan finns på befintlig dörr eller om kunden fått tag på begagnade någonstans, men nu har vi fått en som kan tillverka dem till oss på beställning. Kontakta oss för pris!

Ser dina fönster lite ledsna ut? 

Vi kan laga, tillverka nya bågar och göra instick mm. Det är inte alltid tvunget att byta ut allt och göra så stora ingrepp på huset, vi kan komma ut och titta och ge vår bedömning. Är det mycket målning så har vi målare vi kan samarbeta med och ni kan få kostnadsförslag från dem. En riktigt bra energibesparing när man ändå renoverar kan vara att byta ut innerglaset i det dubbelkopplade fönstret till energiglas. Då får man ner u värdet till ca 1,7 från 3,0 som gamla fönster brukar ligga på ungefär.

Puckar för eldning

Alla våra restprodukter gör vi nu om till eldningspuckar, finns hos oss på banvallsvägen 4 (öppet mellan kl 7-16 varje vardag) att handla ca 10 kg /påse 60,00 kr sen kan man köpa helpall, halvpall alternativt att man kommer med kragar eller släp och vi fyller löst till er. Påsarna är tillverkade i återvunnen plats och vi tar gärna tillbaka dem om de är hela.

Möjlighet för hemleverans finns mot ök.

Just nu har vi en kölista på puckar så vill ni ha kan ni skriva upp er på den vi skriver upp max en pall i turlistan då vi har lite ont om plats.

Eldningspuckar från Klinte Glas som är gjorda av restprodukter från
vår tillverkning.

Elda så här

  • Prova dig fram första gången, använd endast 1/3 så mycket puckar som du brukar använda ved.
  • Ge puckarna rikligt med luft i början och minska lufttillförseln när du fått en bra glöd. Puckarna behöver mer luft än ved eftersom de är mycket kompaktare.
  • Precis som ved eldas puckarna med fördel staplade i pyramidform så att det kan komma in mycket luft underifrån.
  • Tänk på att puckarna avger mycket högre värme än ved så elda med försiktighet tills ni vet hur eran utrustning reagerar.
  • Puckarna ska förvaras torrt.
  • Fördelar med att elda med våra eldningspuckar:
  • Eldningspuckar är mycket renare än ved så du slipper insekter och ohyra.
  • Det bildas mindre rök och aska.
  • Eldningspuckarna brinner jämnare och längre än ved.
  • Du eldar med restprodukter från vår tillverkning