Allmänt

Semesterstängt!

I år håller vi stängt v 28,29 och 30 för en välbehövlig semester!

En del har längre ledigt men v 33 ska alla vara på plats igen!

Vi önskar er alla en trevlig varm och solig sommar!

Passa på och kolla fyndhörnan finns riktiga bra priser på fönster så har du inte byggt än gör hålet efter fönstret och inte tvärtom!!

Äntligen kan vi erbjuda lejongaller!

Tidigare har vi bara kunnat tillvera ytterdörrar med galler om dessa redan finns på befintlig dörr eller om kunden fått tag på begagnade någonstans, men nu har vi fått en som kan tillverka dem till oss på beställning. Kontakta oss för pris!

Ser dina fönster lite ledsna ut? 

Vi kan laga, tillverka nya bågar och göra instick mm. Det är inte alltid tvunget att byta ut allt och göra så stora ingrepp på huset, vi kan komma ut och titta och ge vår bedömning. Är det mycket målning så har vi målare vi kan samarbeta med och ni kan få kostnadsförslag från dem. En riktigt bra energibesparing när man ändå renoverar kan vara att byta ut innerglaset i det dubbelkopplade fönstret till energiglas. Då får man ner u värdet till ca 1,7 från 3,0 som gamla fönster brukar ligga på ungefär.

Puckar för eldning

Alla våra restprodukter gör vi nu om till eldningspuckar, finns här (banvallsvägen 4 mellan kl 7-17 ungefär varje vardag) att handla ca 10 kg kartong/påse 30,00 kr sen kan man köpa helpall, halvpall alternativt att man kommer med kragar eller släp och vi fyller löst till er. Påsarna är tillverkade i återvunnen plats och vi tar gärna tillbaka dem om de är hela.

Bakom gamla järnaffären kan man även hämta själv och swisha  tel 123 220 1291 om man behöver en kväll eller inte har möjlighet att passa öppetiderna här. Det står en liten stuga på baktrappan skriv bara puckar i texten så registrerar vi det.

Eldningspuckar från Klinte Glas som är gjorda av restprodukter från
vår tillverkning.

Elda så här

  • Prova dig fram första gången, använd endast 1/3 så mycket puckar som du brukar använda ved.
  • Ge puckarna rikligt med luft i början och minska lufttillförseln när du fått en bra glöd. Puckarna behöver mer luft än ved eftersom de är mycket kompaktare.
  • Precis som ved eldas puckarna med fördel staplade i pyramidform så att det kan komma in mycket luft underifrån.
  • Tänk på att puckarna avger mycket högre värme än ved så elda med försiktighet tills ni vet hur eran utrustning reagerar.
  • Puckarna ska förvaras torrt.
  • Fördelar med att elda med våra eldningspuckar:
  • Eldningspuckar är mycket renare än ved så du slipper insekter och ohyra.
  • Det bildas mindre rök och aska.
  • Eldningspuckarna brinner jämnare och längre än ved.
  • Du eldar med restprodukter från vår tillverkning